Бареков се изцепи: Борисов е лош човек 20.08 | 12:28

Искал да промени България, затова бил тук

От iNews.bg

Искам да променим България, затова съм тук. Това каза лидерът на "България без цензура" и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков по време на среща с членове и симпатизанти на формацията в плевенското село Искър.

"Последните 25 години донесоха много малко радости на българите – влязохме в ЕС и НАТО, но живеем по-зле, отколкото в края на Втората световна война. Сегашните политици не говорят за реалните проблеми на хората. Няма заплати, няма работа, децата напускат страната. Вашият край е рекордьор по износ на българи и това е така, защото икономиката е срината", отбеляза лидерът на ББЦ.

Местните жители поискаха от Бареков помощ, за да бъде спрян Бойко Борисов. "Г-н Борисов е подготвил сценарий, че докато не вкара 121 души в парламента, ще ни управлява служебният кабинет. Той е опасен, смята да харчи от държавния резерв, а ще ни намали заплатите, за да сме стабилни! Как да го спрем", попита мъж от селото.

Народът постепенно ще осъзнае факта, че в момента ни управлява Борисов, отговори Бареков. "В момента бизнесът вижда ефекта от това и често различни хора ми звънят и се оплакват. Истината е, че в момента Борисов управлява страната. Доказателство е връщането на Танов и назначените областни управители. Но с този си ход той си направи лоша услуга, защото хората постепенно ще осъзнаят какво представлява той", каза Бареков.

"Ние сме центристи. Смятаме, че г-н Борисов е лош човек, че Станишев се изложи, а ДПС е фирма. Искаме да ни помогнете и да бъдем част от властта, за да изискаме работни места, а за майките, децата и възрастните хора да се грижи държавата. Пари има, не слушайте лъжите на политици като г-н Борисов, че няма", допълни лидерът на ББЦ.

Не се лъжете и не гласувайте за партии, които няма да влязат в парламента, обърна се той към хората от Искър. "Те са патерици на ГЕРБ. Дори да влязат, ще направят сделка с Борисов", заключи Бареков.

Патриотизмът е в това да ти е пълен хладилникът, да не ти дърпат момичето, докато се забавляваш с него на дискотека, и да има кой да ти пази границата, посочи зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. "Ако успеем да върнем онези, които тръгнаха да дирят щастието си извън страната, за мен ще е голямо щастие - това ще трябва да е най-големият ни национален идеал, категоричен е той. Може би се нуждаем от известна доза национален егоизъм, но трябва да има някой, който да се грижи за баба Пенка от Люлин, точно както за баба Гретел се грижи Меркел", допълни Петров. Той пожела хората от Искър да бъдат смели, защото смелите са солта на Земята. "Само масово гласуване би ни спасило от това г-н Борисов да не бие дузпата на всички ни", категоричен е Петров.

През последните 10 години у нас не остана политик, който да може да дойде в най-малкото село и да гледа хората в очите. Единственият, който може и го прави, е Николай Бареков, посочи лидерът на ЗНС Румен Йончев. "ББЦ и нашата коалиция сме единствените, които имаме куража да ходим при хората, и то посред лято, и да говорим с тях", добави той. Ние искаме да има земеделие, но за да се случи това, трябва да се възстановят селата. Трябва да има работа и икономика и нещата ще се променят, заключи Йончев.

Водещи

Най-четени