Борисов не се впечатли и от днешната „честитка“ на Божков 13.06 | 13:23

Нека си пише човекът, аз строя с колегите, коментира премиерът при инспекцията на „Хемус“

От iNews.bg

Да си пише човекът, какво лошо има? Всеки може да пише. Аз строя с колегите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на бизнесмена Васил Божков, който днес излезе с нова публикация в социалните мрежи, предаде БГНЕС.

От снимка на Божков, качена във "Фейсбук”, този път не се виждат инициалите ББ, а телефонен номер. Чатът е от 2018 г., единият от 13 юни – когато е рожденият ден на премиера. "PS: За забавление: Ч.Р.Д., ББ! Пак", завършва Божков, който показва съобщенията.

Вчера, когато в интернет излезе скандалният запис, на който се чува как глас, приличащ много на този на премиера, се изказва доста нецензурно за редица политици и държавни мъже, той отново не демонстрира, че особено се е трогнал, отговаряйки кратко "Забавляваме се ;)".

На своя 61-ви рожден ден Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка от "Боаза" до пресичането с пътя Луковит-Угърчин, който включва и пътен възел "Дерманци".

"Нека видят българите как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово", каза той.

Премиерът Борисов посочи, че активно продължава строителството на важни за страната инфраструктурни обекти като пътя Ботевград-Мездра.

По време на огледа с премиера Борисов бяха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В инспектираното от премиера трасе на "Хемус" работи екип от над 50 археолози, разкрили ценни артефакти. Специалистите изтъкнаха значимостта на откритото селище, в което са намерили различни видове преработвателни пещи – на 1100 и на 1700 години. "Благодаря, че действате толкова активно, а после всичко това ще го покажем в музеите", обърна се премиерът Борисов съм археолозите.

Заместник-министър Нанков посочи, че над 4000 души работят на трасетата на "Хемус". Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на "Хемус", което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна. 

Водещи

Най-четени