Ремонти за 151 млн. лева в центъра на София с европари 21.02 | 12:27

По проекта ще бъдат закупени още нови трамваи

От iNews.bg

Ремонти и обновявания в центъра на София за 151 млн. лв. ще извърши общината. По-голямата част от необходимите средства са осигурени по Оперативна програма "Регионално развитие". Договорът бе подписан днес. Със средствата ще бъдат изпълнени няколко проекта за модернизация на улици, площади, трамвайни линии, закупуване на нови мотриси и др. Договорът бе подписан днес между Столичната община и Министерството на регионалното развитие и благоустройство на правителственото заседание. Парите ще бъдат изхарчени за 4 проекта, предаде БНТ.

С 46 милиона ще се ремонтира улица "Граф Игнатиев", площад "Славейков", зоната около храм-паметника "Александър Невски" и Народното събрание. Със 125 милиона ще се довърши проекта за интегриран градски транспорт, което включва ремонт на 25 км трамвайни релси, закупуване на 13 нови трамвая, интелигентна система да управление на трафика.

Всички тези мерки трябва да намалят замърсяването на въздуха и шума в София, обяви премиерът Бойко Борисов, след като кметът Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова подписаха договорите за безвъзмездната финансова помощ.

Водещи

Най-четени