Добавки от 50 лв. към пенсиите ще има до края на годината 20.09 | 12:45

Симеонов каза, че управляващата коалиция е стабилна и ще си свърши работата

От iNews.bg

Добавки от 50 лв. към пенсиите ще има до края на годината. Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов.

"Нашето предизборно обещание вече е факт - при 250 лв. минимална пенсия, с добавката от 50 лв, която беше продължена до октомври, тя ще бъде продължена и до началото на следващата година, в момента минималните пенсии са 300 лв", обяви той в ефира на БНТ.

Симеонов каза, че управляващата коалиция е стабилна и ще си свърши работата. По думите му в последните години България има прогресивно развитие с добри икономически показатели.

Той заяви, че подаването на оставка 6 месеца преди избори е безсмислено и би донесло само излишни разходи и загуби за държавата във всякакъв план.

"Всяко управление поражда недоволство. Всичко, което се прави в политически, обществен, икономически план, винаги може да се направи по-добре. Нормално е да се плати някаква цена, каква ще бъде цената ще разберем през месец март", коментира Симеонов.

Лидерът на НФСБ каза още, че през последните 30 години не е имало толкова агресивни протести, както сегашните. Многократно е отправял покана към протестиращите за разговор, но не получавал отгов

Водещи

Най-четени