Вкарват в психиатрия болния, намушкал полицай в Юпер 24.07 | 16:36

Пострадалият служител на МВР е изваден от медикаментозна кома

От Цанка Донкова

Психично болният, който намушка полицай в село Юпер, ще бъде настанен в психиатрия. Това стана ясно, след като Кубратският районен съд наложи мярка по чл. 70 от НПК на 43-годишния мъж, съобщават от МВР.

Определението на съда гласи: "Обвиняемият да бъде настанен за изследвания в психиатрично заведение". Магистратите са постановили максималния предвиден срок – 30 дни. Днес Г. С. е транспортиран с линейка до психиатричната болница в град Бяла, Русенско.

При инцидента кварталният полицейски инспектор Харалампи Харалампиев бе наръган във вторник (22 юли) при операция за обезвреждането на психично болния мъж, след като кметът на селото бе поискал съдействие от полицията.

При акцията обаче въоръженият мъж е успял да рани полицая и се е барикадирал в дома си. Той е бил задържан около 3 часа през нощта след намесата на групата за бързо реагиране. Нападателят е с диагноза параноидна шизофрения от юли 2003 година.

Тази сутрин в разградската болница служителят на реда е изведен от медикаментозна кома. Лекарите смятат, че жизнените му показатели започват да се стабилизират, но все още не изключват напълно опасността за живота му.

Водещи

Най-четени