Малката и голямата коалиция продължават и без „отлюспените“ от „Атака“ 26.07 | 12:00

Сидеров, Чукулов и Шопов бяха изключени от парламентарната група на „Обединени патриоти“

От iNews.bg

Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов са изключени от ПГ на "Обединени патриоти”. Това стана ясно в началото на пленарното заседание, предаде БГНЕС.

Решението е взето на 25 юли 2019 г. от парламентарната група на "Обединени патриоти”. От там уверяват, че това няма да повлияе на стабилността на коалицията.

"Тримата депутати могат да останат и да се присъденият към нас. Това си е тяхно решение", каза зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов. "Коалицията "Обединени патриоти" съществува, тя продължава своя път, тя държи на подписите, които е положила под коалиционното споразумение с ГЕРБ. Ангажиментите за управлението на страната продължават да бъдат и наши. Г-н Сидеров не е част от тази коалиция", заяви съпредседателят на ПГ "Обединени патриоти" и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

На въпрос дали без депутатите на Сидеров те стават малцинство, Веселинов заяви, че е имало и правителство на малцинството. "Няма причини да съгласуваме вътрешно коалиционните си отношения с Борисов. Една коалиция е общност на цели, идеи и добри отношения между хората", добави Веселинов и отсече, че управлението на "Обединени патриоти" и ГЕРБ продължава. Той каза още, че те не са женени за "Атака", както за парното. "Развод. Нормално. 20 човека казаха не ги искаме и край. Няма драма. Животът продължава", отсече Валентин Касабов.

Водещи

Най-четени