Борисов: В трите общини край Калиакра се правят, че проблем няма 08.08 | 12:40

Нещата са тръгнали в грешна посока още през 2001 г., каза премиерът

От iNews.bg

За мен не е безразлично, когато трима кметове се правят, че проблемът с Калиакра го няма. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на среща в Министерски съвет с всички заинтересовани страни от проекта за интегрирания план на защитените зони в района на Калиакра, предаде "Фокус".

"Надявам се конструктивно и бързо да намерим решение. В разговора ще моля за краткост във всяко едно изказване, за да може да имаме решение след днешната среща. Предлагам да не се връщаме назад в тази една седмица. Разговарял съм с тримата кметове, общински съвети, представители на различни гилдии. За мен не е безразлично, когато трима кметове, заедно със своите съветници, се направят, че този проблем го няма. Помолих всички страни да се върнем стъпка назад и да проведем днешния разговор. Затова казах, че спираме за един или два дни заповедта, да се съберем и да кажем дали този текст става или не става", заяви Борисов. Той подчерта, че Брюксел очаква да консултират текстовете по заповедта, така че да мине възможно най-бързо.

"Ние сме осъдени и минимумът, който трябва да се приеме, са тези осъдителни точки. Къде бъркам? От едната страна има едни интереси, от другата - други. Всички тези хора там са със своя бизнес и поминък. Нещата тръгват още от 2001 г. сигурно. Ще загубим много време и няма да стигнем до никъде, ако се връщаме в миналото", добави премиерът.

Той обясни, че трябва да се реши какъв да е текстът на заповедта, в противен случай решението е по 20 000 евро на ден. "Стига с тези обиди. Какво ли не чух. Благодаря ви, че сте тук. Планът е дълъг и може много да се говори и да се мисли. От БАН имат и желанието за този диалог", каза още Борисов.

Водещи

Най-четени