Хванаха 157 гратисчии при засилените проверки в градския транспорт в София 05.03 | 18:06

Контролът в пиковите часове е труден

От Деляна Петкова

Общо 157 нередовни пътници в градския транспорт са били санкционирани от служители на Центъра за градска мобилност днес (5 март), съобщиха от Столичната община. Целта е да бъдат ограничени гратисните пътувания.

Днес е първият ден на засилени проверки по линиите с голям пътникопоток в пиковите часове на деня. Проверявани са превозните средства в районите на бул. "Ботевградско шосе", кв. "Герена", пазар "Надежда", кв. "Левски".

От общината коментират, че проверките няма да спрат дотук. Според плановете през следващите дни контрольорите ще следят засилено за нередовни пътници в районите на "Гара Искър", ж.к. "Младост", участъка "Бакърена фабрика", бул."Гоце Делчев", ж.к. "Дружба" и други. 

Oбщо 48 контрольори проверяваха за пътуващи без билет. "Пътуващите гратис сериозно ощетяват редовните пътници в градския транспорт", коментира по повод акцията управителят на Центъра за градска мобилност инж. Николай Костов.

Той обясни още, че в традиционно натоварените локации в пиковите часове контролът върху пътуващите е затруднен, което е и причината да бъдат предприети засилените проверки. "Ако ограничим гратиса, ще можем да осигурим много по-добри условия за пътуване и да отговорим справедливо на очакванията, които имат гражданите към публичния транспорт", коментира още Костов.

Водещи

Най-четени