Хванаха 4-ма, с вълнена лента за 81 хил. лв. 21.10 | 16:34

Задържаните за документна измама са арестувани в Омуртаг

От Кремена Бедерева

Четирима души са били задържани в Омуртаг за документна измама за 81 хиляди лева, съобщиха днес от пресцентъра на ОД на МВР Сливен.

При полицейска операция на 19 октомври по линия на противодействието на престъпления, свързани с транспорт и спедиция на стоки, четиримата са били задържани в индустриалната зона на град Омуртаг по време на разтоварване на вълнена лента, придобита след използване на документна измама от сливенско предприятие.

Задържаните са шейсетгодишен мъж от Варна, двама мъже на 28 и 36 години от София и криминално проявен 32-годишен мъж от Омуртаг. В хода на операцията са били иззети 12,5 тона вълнена лента на стойност около 81 000 лева, мобилни телефони, неистински документи и други веществени доказателства. Работата по случая продължава.

В акцията са участвали служители от звената "Икономическа полиция" при ГД "Национална полиция", ОД на МВР Сливен и ОД на МВР Търговище. Работата по случая започват служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност"-Сливен.

Водещи

Най-четени