Найден Зеленогорски: Решението за номинацията на вицепремиера Кунева бе единодушно 30.01 | 12:02

Госпожа Кунева има необходимия опит, както и много подготвени хора в екипа си, с които ще работят за продължаване на реформата в образованието, коментира Зеленогорски

От iNews.bg

Решението за номинацията на вицепремиера Кунева за министър на образованието бе взето единодушно на Изпълнителен съвет на Реформаторския блок. Разчитаме на максимална подкрепа и от Парламентарната група.

Това каза пред журналисти Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок и заместник-председател на "Движение България на гражданите".

Госпожа Кунева има необходимия опит, както и много подготвени хора в екипа си, с които ще работят за продължаване на реформата в образованието, коментира Зеленогорски.

Представителите на Гражданския съвет ще обявят своята позиция в понеделник след заседание на членовете на Съвета, на което ще вземат и решение за поведението си относно подкрепата към правителството, каза той.

Зеленогорски отбеляза, че ДСБ са заели коректна позиция спрямо партньорите си и не са участвали в гласуването.

Припомняме ви, че вчера след няколко часа консултации лидерите на Реформаторския блок решиха да предложат председателя на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева за министър на образованието и науката.

Така, след одобрение от премиера, Кунева ще поеме мястото на отстранения Тодор Танев.

Само Гражданският съвет на блока е с резерви към кандидатурата.

Номинацията й ще бъде гласувана в парламента в сряда.

Водещи

Най-четени