Местан: Недопустимо е да се разисква вот на недоверие ден преди вота на гражданите 23.05 | 11:45

Още повече, че това което ще се обсъжда е започнато от бившия премиер, смята той

От Теодора Кокаланова

"Не е в традициите на парламентаризма да се разисква вот на недоверие ден преди вота на българските граждани", заяви председателят на ДПС Лютви Местан. 

Заседанието на Народното събрание се провали поради липса на кворум и разискванията по внесения от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета "Орешарски" така и не се състояха. 

По думите на Местан преценката на отсъстващите днес народни представители е такава. "Днес се случи това, което се случва близо година в българския парламент. Не е приятно. Колко още ще продължи е въпрос, чийто отговор отново ще бъде даден на 25 май", коментира лидерът на ДПС.

Според него провеждането на дебати на тема "енергетика" е задължително, тъй като "има много интересни неща, които трябва да се кажат, в т.ч. и за приемствеността в политиката, защото за "Южен поток" трябва да се припомни, че проектът е подписан от Бойко Борисов и премиерът Пламен Орешарски просто завършва едно дело", каза Местан. 

Местан изрази недоумението си как се иска вот на недоверие относно политика, която е водена от предишния премиер. "Става дума за приемственост в политиката", завърши Местан. 

Водещи

Най-четени