Христо Терзийски: Вече има над 600 присъди за нарушени противоепидемични мерки 05.02 | 13:48

3 300 са образуваните досъдебни производства за нарушение на противоепидемичните мерки - основно за неспазване на карантината

От iNews.bg

Над 3 300 са образуваните досъдебни производства за нарушение на противоепидемичните мерки - основно за неспазване на карантината, обяви в Кюстендил вътрешният министър Христо Терзийски. Вече има и издадени над 600 присъди, добави той.

Контролът по спазване на противоепидемичните мерки е сред приоритетите на Вътрешното министерство, каза министър Терзийски, който присъства на открит урок по пътна безопасност с ученици от Кюстендилското 6-о училище:

"Колко усилие ни коства от една страна проверките по адресите на гражданите, които са поставени под карантина, от друга страна мерките за безопасност на обществените места - питейни заведения, търговски обекти. Това е ежедневна дейност, която ние изпълняваме, и следим стриктно".

Относно скандала със закупените с еврофинансиране коли на МВР, министърът каза:

"Явно има сериозен проблем при провеждането на процедурите по обществената поръчка и както вчера каза пемиерът, се получава ситуацията, при която крадецът вика: "Дръжте крадеца". Това е деяние, което е извършено и по документи, а когато има документи, следите остават и истината ще излезе на яве".

Водещи

Най-четени