Безлов: Санкциите по „Магнитски“ са като ядрена бомба на хазартния пазар 17.06 | 19:39

Според него противниците на Божков са завзели негови територии и това е проблем

От iNews

Това, което се случва със санкциите по "Магнитски", напомня за ядрена бомба. Бият се двама (Васил Божков и братя Найденови) - единият доминира и мачка, по-малкият пищи, а ти хвърляш бомба и не се интересуваш кой точно оцелява. Това коментира пред Българското национално радио Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във връзка с хазартния бизнес у нас.

"Като го няма доминанта, неговите противници започнаха да завземат териториите му. Възниква обаче проблемът къде е границата на хазарта, защото не бива да бъде ограничен, за да не го направят черен. Трябва да има нормални правила и ограничения, както е в развитите държави", смята той.

 Според него противниците на Божков са завзели негови територии и това е проблем:

 "Семейство Найденови повдигнаха сериозен проблем за т.нар. защитен свидетел. Те свидетелстваха против обвиняемия бизнесмен Васил Божков за неговите престъпления, както те ги определят. Извадиха данни какво се случва на хазартния пазар, повдигнаха темата за данъците на "Национална лотария". Проблемът е, че защитените свидетели са към прокуратурата, а служебното правителство е във война с прокуратурата", добави Безлов.

Водещи

Най-четени