Денков потвърди: Преговорите на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС се възобновяват днес 31.05 | 10:15

Прокуратурата да не се използва като бухалка Да не се използва прокуратурата като бухалка, ковентира той по повод искания имунитет на Бойко Борисов

От iNews

Преговорите между ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС се възобновяват днес. Това потвърди номинираният за премиер с втория мандат Николай Денков.

"Да, има размразяване. Очаквам днес да се видим с Мария Габриел. Трябва да продължим разговорите. Първо ще се видим с нея, за да уточним кои са мерките, които са важни, така че да можем да продължим напред. След това ще има и официална среща. Вижте, държавата трябва да бъде управлявана и трябва да бъде управлявана от народните представители, които имат мнозинство. Това, което в момента виждаме, е един опит да бъде бламирано решението на гласоподавателите."

От думите на Денков стана ясно, че не са склонни да се съгласят Асен Василев да не е част от бъдещ кабинет:

"Това трябва да продължим да обсъждаме, защото освен че не трябва да има партийни лица, трябва да има и хора, които да си свършат работата. Не е толкова лесно да се намери министър на финансите, който да може да свърши работа при тези трудни обстоятелства."

На въпрос дали искания имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов ще повлияе на съставянето на кабинет, Денков отговори, че е важно да не се подменя вотът на българските граждани.

"Нашата позиция винаги е била ясна, когато някой му поискат имунитета, трябва той да реши ще го даде ли или не. Ако на мен ми поискат имунитета, отсега ви казвам аз ще си го дам, без да се замисля. Оттам нататък това, което трябва да се внимава, да не се използва прокуратурата като бухалка. Това, което виждаме и е доста ясно, едно активизиране на прокуратурата сега, за няколко дни свърши повече работа, отколкото за последната една-две години."

Водещи

Най-четени