Валери Симеонов: Държавата поведе война с олигархията, с Божков, със Златев, скоро и с други! Медиите мълчат 24.05 | 18:30

Лидерът на НФСБ даде анонс за друг картел и действия от страна държавата – при операторите на мобилни услуги. „А 1”, „Теленор” и „Виваком” повишиха цените си и ги изравниха. Това е явен картел. С големите печалби те се опитват да изместят кабелните оператори и интернет-доставчиците, смята Симеонов

От iNews.bg

"Държавата започна война с олигархията за първи път от години насам. Тръгна оздравителен процес, непознат по своя размах и мащаби – да се разбие срастването на крупния монопол с политическата власт. Но то учудващо остана извън вниманието на обществото и медиите!” Това заяви в предаването "Неделя 150” на БНР днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов и добави: "Неслучайно. Когато една фирма е монополист години наред – тя има пари да си купи медийно влияние, а оттам и да подработва обществото”.

"Първите тежки удари срещу олигархията са факт, предстоят още: Първо беше нанесен удар върху хазартната империя на Васил Божков чрез закона, внесен от НФСБ през 2018 г. Тогава не бяхме подкрепени от никого, но днес, 2 години по-късно, с подкрепата на ГЕРБ успяхме”, каза Валери Симеонов. След Божков идва ред на управителя на "Лукойл  България” Валентин Златев, а след него – и на други, добави той.

"80% от разпространението на нефтени продукти е в ръцете на управляваната от Златев фирма. Данъчните складове са в ръцете на едно дружество. Това, ако не е монопол какво е?”, коментира още Валери Симеонов. Той изрази увереност, че проверките на КЗК ще докажат наличието на монопол и картел в сектора с горивата.

НФСБ подкрепя законодателните промени за  бензиностанциите и данъчните складове, за да се постави на конкурентна основа предлагането на горива.

Валери Симеонов добави, че е започнал своята битка с "Лукойл” – един от най-големите замърсители в държавата, далеч преди да влезе в политиката. "Бургазлии знаят какво означава "Лукойл” за тях – деца с белодробни заболявания”.

Лидерът на НФСБ даде анонс за друг картел и действия от страна държавата  – при операторите на мобилни услуги. "А 1”, "Теленор” и "Виваком” повишиха цените си и ги изравниха. Това е явен картел. С големите печалби те се опитват да изместят кабелните оператори и интернет-доставчиците. И тук държавата трябва да се намеси решително, за да възстанови нормалната конкурентна среда – нещо, което е нейно задължение”, коментира Валери Симеонов.  

Валери Симеонов посочи и още един сектор с мащабен сив дял - авторемонтните услуги. "Виждали ли сте касов апарат в пункт за смяна на гуми или малък автосервиз?”, попита той.

Лидерът на НФСБ изрази категорично несъгласие с внушението на НАП, че ресторантьорския бизнес е едва ли не престъпен. "Вместо да дават оценки и лепят етикети на цели сектори, по-добре да си организират контрола и проверките”, посочи той.

Водещи

Най-четени