Банско заживява нормално от довечера, КПП-тата остават 31.03 | 09:23

В 19:00 ч. карантината в планинския курорт се отменя

От iNews.bg

От 19:00 часа днес се отменя карантината в курортния планински град Банско, която продължи 14 дни. От този час се отменя и забраната за влизане в и излизане от града, предаде БГНЕС.

Организираните контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на курорта обаче ще продължат да действат – и ще е необходима декларация само в случай на неотложност на пътуването – полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящ и постоянен адрес. Ще продължат да се прилагат и противоепидемичните мерки, които важат за цялата страна.

Зимният курорт Банско беше поставен под пълна карантина на 18 март. Той се превърна в първия затворен град у нас заради разразилата се епидемия от коронавирус. Гражданите му имаха право да излизат само, за да си купят най-необходимите неща. Британските и други чуждестранни туристи бяха евакуирани.

На изходите на града бяха поставени полицейски постове. Напускащите Банско по неотложни причини се проверяваха за температура, след това попълваха декларация къде отиват. Превозните средства на хората биваха щателно дезинфекцирани. Същата процедура се повтаряше и спрямо влизащите в Банско автомобили, които предимно зареждаха града с храни и лекарства. 

Водещи

Най-четени