Христо Иванов: Предсрочни парламентарни избори са неизбежни 02.06 | 15:00

Според него резултатът от евровота показва, че „Демократична България“ е несъмненият гравитационен център в демократичното пространство

От iNews

Предсрочни парламентарни избори прогнозира пред БНР съпредседателят на "Демократична България" и лидер на "Да, България" Христо Иванов: 

"Има наченки на дълбоко преструктуриране на българския политически пейзаж", каза той в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт". 

"Тук става дума за подготовка на предаване на щафетата в ГЕРБ, което е дълбоко преструктуриране. По същия начин стоят нещата и в БСП. Този шумен и сложен политически процес, който ще се случва през следващите месеци, неизбежно ще доведе до предсрочни избори, защото който и да надделее, ще иска да валидира своя успех", обясни Христо Иванов. 

Според него резултатът от евровота показва, че "Демократична България" е несъмненият гравитационен център в демократичното пространство. 

Формацията ще се фокусира върху подготовката си за местните избори и ще търси партньорства на локалната политическа сцена, каза още Иванов.

Водещи

Най-четени