Илияна Йотова: Енергията на площадите не е само бунт, тя е за нещо ново 10.10 | 12:29

От iNews

"Тази кампания ще бъде истинско състезание и нека хората изберат по-добрите. Жалко, че по-назад остава парламентарната кампания, все пак сме парламентарна република... Нашето решение с президента беше да не ставаме залог в ръцете на политически партии. Преди всичко искаме да продължим с българските граждани". Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова, която с президента Румен Радев ще се борят за втори мандат. 

Диалогът, ясните приоритети и човешкият ресурс според нея са комбинацията, която прави служебния кабинет успешен. 

Вицепрезидентът заяви, че целта е Националният план за възстановяване да бъде новия проект за България


"Сега в този план има вече визия. Бъдещето на емисиите и върховенството на закона са двете невралгични точки, които сме наследили и не може лесно да бъдат преодолени".
В предаването "Неделя 150" Йотова допълни: 

"Още едни избори в тази криза биха имали много тежки последствия за всички нас. Нека не сме безумци и нека политическият и партийният егоизъм да отстъпи. Но може да се вземе модела на служебния парламент... И самите партии са на друго ниво, осъзнават отговорността си, надявам се на това. Аз съм на страната на тези, които търсят партньори и разбирателство по определени принципи и политики, важни за българските граждани. Нямаме нужда повече от месии, спасители, съединители и други определения. Имаме нужда от тази енергия на площадите. Енергията не е само бунт, а за промяна и за нещо ново. Обществото е срещу заболелите от наркотика на властта политици". 

Водещи

Най-четени