Четири камери показват истината за жестокото меле в Пловдив 02.06 | 19:50

Гръцкият гражданин, прегазил 16-годишната Катя, е напуснал страната

От Теодора Кокаланова

Районната прокуратура в Пловдив разполага с видеозаписите от четири камери, които са заснели инцидента с 16-годишната Катерина Матеева. "Трите записа са от камери на МВР, а четвъртият ни е предаден от гражданин. Записът е от камера на заведение в близост до спирката", отбеляза говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев. 

"На него се вижда, че гръцкият гражданин Боскос А. преминава със спортния си "Nissan" на червен светофар", потвърди прокурор Илиев. По думите му тепърва ще се анализира чрез техническа експертиза автентичен ли е записът или е манипулиран.

Дали гръцкият студент е минал на червено ще стане ясно и от автотехническата експертиза. Заключението по нея трябва да е готово до 27 юни, информира агенция "Фокус". Срещу Боскос А. е образувано досъдебно производство за причинена по непредпазливост средна телесна повреда вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата. 

Той е на свобода под гаранция от 3000 лв. Чужденецът е поискал разрешение от прокуратурата да пътува до Гърция в периода от 31 май до 13  юни и го е получил. На този етап срещу другия шофьор - Васил К., който вероятно е отнел предимството на "Nissan"-а в кръстовището и го е ударил, не е повдигнато обвинение. "Продължава събирането на доказателства и разпитите на свидетели, част от които са очевидци на инцидента", каза още прокурор Илиев. 

Момичето бе блъснато на автобусна спирка в Пловдив на 19 май. Ученичката е в болница с тежки фрактури на двата крака, таза и черепно-мозъчна травма. По думите на Илиев, има много разпитани свидетели и предстоят още разпити.

Водещи

Най-четени