Христо Иванов отговори на Слави Трифонов 29.07 | 19:50

Лидерът на ДБ зададе три въпроса към ИТН

От iNews

Лидерът на ДБ Христо Иванов не закъсня с отговора си на атаката на Слави Трифонов, който го набеди, че взривява обстановката и тласка държавата към нови избори. "Политиката става мръсна работа, когато не знаеш какво правиш и за какво се бориш." Така лаконично даде отговора си председателят на ДБ. 

От ДБ искат отговори на следните 3 въпроса, за да преценят дали да дадат подкрепата си за правителство на "Има такъв народ", обясни съпредседателят на обединението:

1. Какъв е стандартът по който ще се избират министрите и премиера?
2. Ще има ли писмено поемане на политически ангажименти, по които се очаква подкрепа?
3. Каква ще е конструкцията на парламентарното мнозинство, така че да изключи възможността на ДПС и ГЕРБ да влияят върху неговите решения?

"Отново виждам най-различни разсъждания, философски, но не виждам отговора на тези 3 въпроса. Чакам отговора им, защото те са политическите въпроси, от които ще зависи нашето решение дали да подкрепим или да не подкрепим един кабинет", каза Христо Иванов пред "24 часа".

От консултациите между двете парламентарни сили резултат нямало, смята той. "Нищо не сме се споразумели. Самата идея за споразумение очевидно те отричат да се обсъжда", добави още Иванов.

 

Водещи

Най-четени