Христо Иванов: Кирилов е анимационен герой, големият проблем е слугинажът пред Пеевски 26.08 | 16:08

„Един анимационен герой може да си отиде, но целта е запазването на семейството. И не става дума за семейство Флинтстоун. Става дума за семейството Борисов – Гешев – Пеевски, за мафиотското семейство”, подчерта Иванов

От iNews.bg

Няма никакво значение, когато един анимационен герой бъде заменен с друг анимационен герой. Проблемът е безсмислието и слугинстването пред Пеевски. Това заяви лидерът на "Да, България" Христо Иванов пред БНР по повод оставката на министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

"С изхвърляне зад борда на подобни торби с пясък няма да се спаси корабът, няма да стане успокояването на протеста. Ако нещо може да направи тази оставка – то е само да даде на хората усещането, че този протест има смисъл да продължи", коментира Христо Иванов.

Социологията показва стабилна подкрепа на исканията на протеста, а кризата на това управление днес взима поредната си жертва, допълни той.

"Един анимационен герой може да си отиде, но целта е запазването на семейството. И не става дума за семейство Флинтстоун. Става дума за семейството Борисов – Гешев – Пеевски, за мафиотското семейство”, подчерта Иванов.

"Ако трябва ясно да дефинираме какво "изяде" Данаил Кирилов – това е неговото собствено безсмислие и готовността му до безкрай да обслужва прокуратурата и задкулисието в България”, добави Иванов.

"Това е човекът, който постла червения килим пред Иван Гешев и предизвика тази огромна политическа криза в момента, защото в корена на тази криза е дейността на Иван Гешев", подчерта още Иванов.

"Това е министърът, който окончателно потъна, когато трябваше да внесе една нова конституция, която се превърна в абсолютен погром. Погром не просто защото се оказа, че няма нищо ново в нея, а просто реорганизирани текстове от старата, зле преписани. Големият проблем на тази конституция, борисовската конституция, е, че тя не просто не реформира прокуратурата, а влошава положението с безотчетността на главния прокурор. И това е цялото безсмислие, което погълна този човек. Това безсмислие го превърна в анимационен герой, а не една или друга Фейсбук група", коментира Христо Иванов.

"Моят проблем с неговия постинг не беше с едно или друго анимационно сравнение. Аз съм баща на две малки момчета, гледам анимационни филмчета и тези неща са ми близки. Проблемът беше, че това беше министърът, който да излезе да защитава правата на Ахмед Доган върху плажа на Росенец. Когато един министър е със съзнанието, че представлява необявената коалиция между ГЕРБ и ДПС, че излиза във Фейсбук да защитава правата на Ахмед Доган”, добави Иванов.

Запитан за варианти за овакантения пост на правосъден министър Христо Иванов посочи

"Подобни персони има, готови да обслужват Гешев, готови да обслужват сараите, да обслужват Пеевски. Няма да има проблем да намерят някой. Очевиден кандидат ще бъде Екатерина Захариева, която така или иначе е била на този пост. Г-жа Захариева може прекрасно да изпълни ролята на поредната подпорна стена на Пеевски и да продължи тази мъка с печеленето на време в опити да се пишат безумни конституции. Вече циркулира и името на проф. Близнашки – това също е вариант. Проф. Близнашки е човекът, който 2014 година е започнал да пише някакъв конституционен вариант за ГЕРБ”, каза още Иванов.

ЕТО Я И ПОЗИЦИЯТА НА ИВАНОВ ВЪВ ФЕЙСБУК:

Водещи

Най-четени