Нинова: Искаме хората да разберат, че никой няма да бъде изоставен сам в кризата 03.12 | 11:00

Това обясни лидерът на партията Корнелия Нинова на първото заседание на Народното събрание

От iNews.bg

От "БСП за България” влизат в 47-ия парламент с три приоритета. Това обясни лидерът на партията Корнелия Нинова на първото заседание на Народното събрание.

"Първият - започване на истинската промяна на досегашния модел на управление. Възстановяване на държавността и на конституционните принципи на разделение на властите, правова държава, справедливост, равенство, свобода и мир. Второ - превеждане на държавата и на българския народ през кризите с гриза за хората. Трето - активна проевропейска външна политика на равноправни партньори с другите държави членки на Европейския съюз. За ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост и за предвижване напред на оперативните програми”, обясни Нинова.

Тя уточни, че преди пет години са назовали досегашния модел на управление "паралелна държава на задкулисието и народ, поробен от свои”. "Започнахме своята битка, бяхме сами и не беше лека. Тогава посочихме и най-големите си врагове и те не бяха политическа партия ГЕРБ, а страхът, апатията и отчаянието на хората, че нищо не може да се промени”, обясни Нинова. И добави: "Преди една година хиляди български граждани излязоха на площадите, преодолели този страх, и поискаха промяна”.

Водещи

Най-четени