Христо Иванов: Готвим се за нови избори, едва ли ще се разберем с Трифонов 06.04 | 18:00

Не можем да приемем мандат с БСП, казва съпредседателят на „Демократична България“

От iNews.bg

Не водим никакви разговори с никого в момента. Ако има предложение господин Трифонов, ние ще се отнесем с уважение към него. Ние не можем да приемем мандат и с БСП, ние можем да мислим за формула, предложена от Трифонов, но съм скептичен, че това може да е възможно. Затова ние се готвим да отидем на честни и свободни от Борисов избори.

И тогава да реши народът кой и как иска да го управлява. Вървим към скорошни избори, така се случва демокрацията, това е нормално. Това заяви пред бТВ съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, предаде БГНЕС.

Той е категоричен, че ДБ няма да приеме експертен кабинет. "Няма да подкрепим никаква форма на участие на ГЕРБ и ДПС във властта”, подчерта още Иванов. Свършва епохата "Борисов”, приключва, добави още председателят на "Да, България”. "Страната може да започне да диша по-свободно", каза още той.

Ако след като всички покажем, че издържим теста за това да гласуваме против Борисов, ако след оставка на Борисов се появи някой от вносителите и даде формула, и конструкция, която може да ни убеди, че може да се свърши останалото, което трябва да се свърши от парламента, ние ще го разгледаме сериозно и отговорно. Силно съм скептичен, че това ще стане възможно в този парламент. Има сценарий да отидем на нови избори. Дайте да не се плашим от демокрацията и от това да питаме хората за решения, каза още Иванов.

Резултатите са обнадеждаващи, защото не просто са по-високи, а тяхната структура говори за нова коалиция на средната класа, на активни хора в страната и чужбина, насочени към нашите ценности, които изповядваме – свобода, законност и демокрация, добави Иванов.

Основана задача ни е да излъчим парламентарна група с висока степен на организация, да се борим ефективно за резултати от гледна точка на нашите каузи, да покажем способността си като общност да се движим в една посока. Посланията ни не са популистки, честно признаваме проблемите и за да рискуват хората да гласуват за промяната, за която говорим, това поставя по-висок праг на демонстриране на последователност. Очаквам да покажем, че този път това, което сме говорили ще го изпълним. Това, което сме говорили не е предизборен трик, подчерта Христо Иванов. 

Водещи

Най-четени