Христо Иванов ходил при Слави Трифонов 29.08 | 11:19

Бях при него, за да го призова да поправим грешките с третия мандат, разкри съпредседателят на ДБ

От iNews

Отидох при Слави Трифонов, за да го призова да поправим грешките с третия мандат. Срещата се случи на 7 август. Най-важното е, че това беше единствената ми среща с г-н Трифонов и то в последната седмица. Жалко е да вадиш някакви срещи, за да създадеш интрига. Това каза по Нова телевизия съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. По думите му било важно да обясни своите мотиви лично на лидера на "Има такъв народ". Според Иванов с изявите си, колкото и редки да са те, Трифонов взривил самата възможност да има политически разговор.

"Мисля, че когато се издъниш, в качеството си на мандатоносител, след това да започнеш да вадиш някакви срещи, в опит да създадеш интрига - е доста жалко", добави той.

"Г-н Трифонов е концентрирал в себе си всички решения в "Има такъв народ". Аз с кого да говоря", попита съпредседателят на "Демократична България".

"Ние смятахме, че шансът да има правителство е с третия мандат. За да можеше той да се реализира, трябваше да има преговори преди това, преди даването на мандата, така че да не позволим този акт на даването на мандата да ни вкара в още по-сложна ситуация. Между другото това бе и смисъла на разговора ми с г-н Трифонов. Аз отидох да го призова с третия мандат да опитаме да поправим грешките, които не успяхме да изчистим на етапа на първия. Това обаче изискваше предварителни разговори. Корнелия Нинова обаче отказа – каза, че било неконституционно. Това е пълен абсурд. Това, че беше отказан този предварителен разговор, обрече третия мандат", смята Христо Иванов.

"Оттук нататък всичко, което се прави с този трети мандат е предизборна борба, предизборна кампания на г-жа Нинова. Мнозинство няма, а без мнозинство всички разговори са само предизборна кампания", обясни той.

Той не даде конкретен отговор дали "Демократична България" ще участва в разговорите с БСП.

Водещи

Най-четени