Христо Иванов: Щяхме да подкрепим ИТН, ако се бяха съгласили да бием шута на Сараите 02.08 | 09:20

Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже. Предложихме конкретна формула за подкрепа за решаването на стратегическа национална задача. И тя беше панически отблъсната", категоричен лидерът на ДБ

От iNews.bg

"Този парламент можеше да реши една стратегическа национална задача: реално да отстраним ДПС от властта. Само тогава можем не просто да "изчегъртаме Борисов", а да разградим в дълбочина модела на корупционното задкулисие", това написа в личния си Фейсбук профил съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Тази задача е изключително сериозна и не може да бъде реализирана с шоу с импровизации, лансиране за лидерски позиции на случайни бушончета и съмнителни подставени лица, а най-малко, с оформяне на ново задкулисие", категоричен е той.

"Единствено в името на откъсване на управлението от корупционния картел около Сараите, ние бяхме готови да обмисляме подкрепа за мандат на ИТН, въпреки всичките ни различия", допълни Иванов.

"Виждайки ясно тази стратегия на поставяне пред свършени факти и особено, когато започнахме да научаваме какви хора се готвят за правителството, парламентарната ни група реши да действаме публично, преди да е станало необратимо късно", пише още лидерът на "Демократична България".

"Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже. И лъже според собствените си примитивни представи за разпределяне на дялови участия във властта и партийни проекти. Предложихме конкретна формула за подкрепа за решаването на стратегическа национална задача. И тя беше панически отблъсната", категоричен е Христо Иванов.

Водещи

Най-четени