Ивайло Мирчев: Няма да сме в коалиция с партиите на статуквото 05.04 | 10:27

„Демократична България“ са регистрирали над 2200 сигнала за изборни нарушения

От iNews.bg

По никакъв начин няма да сме в коалиция с ГЕРБ, с ДПС, с БСП. Абсолютно нищо не се е променило в нашата позиция. Ние се борим срещу модела на управление между ГЕРБ и ДПС и няма никаква опция да бъдем коалиционен партньор или да си сътрудничим с ГЕРБ, ДПС или БСП. Това заяви пред БНР Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Ако не можем да реализираме конкретни 12 точки и да се обединят максимален брой партии около това, ще бъдем конструктивна опозиция на тези, които считат, че могат да съставят правителство в бъдещия парламент, поясни Мирчев в предаването "Преди всички". "Никакви безпринципни коалиции", декларира той. "В тази конфигурация много трудно мога да си представя, че "Демократична България" може да бъде част от каквато и да е управленска конфигурация", подчерта Ивайло Мирчев.

Според него обръщението на премиера късно снощи показва "един отчаян човек, който е разбрал, че неговият край вече е дошъл и трябва да оцелее на всяка цена".

"Не мисля, че има въобще някакъв шанс "Демократична България" да поиска нещо различно от разрушаване на модела "Борисов", категоричен е Мирчев.

В платформата "Ти броиш" са обработени малко над 25% от секционните протоколи. Много е рано на база на тези 25% да се правят заключения кой влиза и кой не, уточни той.

За вчерашния изборен ден от "Демократична България" са регистрирали над 2200 сигнала за изборни нарушения, от които 1400 са дошли през мобилното приложение на "Ти броиш".  

Данните от гласуването в чужбина засега сочат, че почти сигурно партията на Слави Трифонов е победител зад граница, отбеляза Ивайло Мирчев. "Втора е "Демократична България". От Турция не сме получили протоколите."

Водещи

Най-четени