Община Бургас все още не е получила документи за узаконяването на сарая на Доган 11.08 | 16:30

От iNews.bg

Седмица след като община Бургас даде 7-дневен срок на собственика и строителя на т. нар. сараи на Ахмед Доган в парк "Росенец" да представи документация за строежа, това не е станало, но и самият срок, както се оказва, още не е започнал да тече, показа проверка на "Дневник".

"Дневник" потърси зам.-кмета по строителството на община Бургас инж. Чанка Коралска, която издаде предписанието и я попита дали е получена исканата документация.

"Ние изпратихме писмо до три адресата - собственика на имота, строителната фирма и до строителния надзор. Към момента единствено собственикът е получил писмото, а от останалите двама адресати нямаме обратни разписки, че са го получили. Тоест срокът от 7 дни, който поставихме в писмото, все още не тече", обясни Коралска.

Предупреждението на общината е на база констативен протокол от 29 юли

На 29 юли експерти на община Бургас са извършили проверка на обекта и са съставили констативен протокол. На негова база на 4 август са изпратени писма с две предписания към строителя, надзора и собственика. Първото е за незабавно премахване на оградите, за да се осигури достъп на гражданите до общинската улица.

Второто предписание е да се предоставят на община Бургас всички актове и протоколи, издадени по време на строителството на обекта "с цел да се установи правомерно ли са обитавани". Това предписание още не е изпълнено.

"До днес нямаме входирани такива документи, но процедурно срокът на писмото не е изтекъл, защото не всички адресати са го получили", подчерта зам.-кметът на Бургас Коралска.

Сараите в "Росенец" са построени през 2016 г., но още са без Акт 16

Сараите на Доган в "Росенец", които се водят собственост на фирма "Хермес Солар" като сграда за водна спортна база и басейн, все още нямат издаден Акт 16 и се водят строителен обект.

"Макар Доган да живее там от няколко години, каза Димитър Найденов, общински съветник от "Демократична България" за "Дневник". Летните сараи на почетния председател на ДПС са построени през 2016 както писа тогава "Капитал".

Водещи

Най-четени