Никола Минчев е новият председател на Народното събрание 03.12 | 12:15

Той бе предложен от “Продължаваме промяната”

От iNews.bg

Никола Минчев е новият председател на Народното събрание. Той бе предложен от "Продължаваме промяната”.

158 депутати гласуваха със "за”. "Възраждане” предложи Цончо Ганев за председател на Народното събрание, но той получи по-малка подкрепа.

За Цончо Ганев гласуваха 13, против бяха 91, а 88 се въздържаха. За Никола Минчев гласуваха 158 депутати, един беше против, а 72-ма народни представители се въздържаха.

Кой е Никола Минчев?

Адвокатът е водач на листата на кандидатите за народни представители на "Продължаваме промяната" в Перник.

Той започва кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”. Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара.

Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки, посочват на сайта на "Продължаваме промяната".

Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Говори английски и немски език.

Водещи

Най-четени