Спешна помощ: Линейката не е превозвала зелки, а опасни биологични отпадъци 09.12 | 09:52

Това е линейка, която е бракувана по определени технически параметри. Тя се ползва само и единствено за извозване на опасни медицински отпадъци. Това е транспортната линейка на „Спешна помощ” София, обясни катя Сунгарска

От iNews.bg

Линейката не е превозвала зелки. Ако се погледне и сравни мащабът на снимката ще се види, че пакетите към вратата на линейката не са зеленчуци и съвсем ясно се вижда щампата, обозначаваща опасни биологични отпадъци”, заяви говорителят на "Спешна помощ" Катя Сунгарска. 

Вчера се появиха снимки в Интернет пространството, за които се твърдеше, че в линейка, която е забелязана в София, се превозва зеле.

По думите й първоначално снимката е била възприета като обида от всички работещи в здравната помощ, които знаят, че няма как да се случи линейка да превозва зеленчуци.

Това е линейка, която е бракувана по определени технически параметри. Тя се ползва само и единствено за извозване на опасни медицински отпадъци. Това е транспортната линейка на "Спешна помощ” София. В конкретния случай тя превозва подобни отпадъци само за последните 24 часа и затова е толкова натоварена. Линейката е много натоварена всеки ден. Сигнализацията й е запазена, защото линейката е длъжна да сигнализира, че превозва опасни отпадъци и останалите водачи на пътя трябва да се пазят”, посочи Сунгарска.

Водещи

Най-четени