Мълния удари детско легло в Смолянско 07.09 | 14:30

Мълнията проникнала през покрива на сградата

От iNews.bg

Мълния порази къща в смолянското село Селище и унищожи детско легло, междуетажна конструкция, бяла и черна техника, както и друго домашно имущество на 61-годишна жена.

Инцидентът е станал завчера малко преди 14 часа. Мълнията проникнала през покрива на сградата. Сградата е спасена, с опушени около 100 квадрата стени, съобщиха от полицията. "Действително има изгорено детско легло, но за щастие децата ги е нямало. Младото семейство имат три деца и всички са в София. Там работят.

Собственичката на къщата се казва Ани. Били са със съпруга й на почивка в Гърция и са се прибрали. По време на инцидента само тя си е била вкъщи. Мъжът ѝ е американец, бил е навън", каза кметът на селата Еленска и Селище Юлиян Нейков.

По думите му сложената за изолация вата на плочата до голяма степен е помогнала да не се разгори целият покрив."Комшиите са се намесили много бързо и не са позволили на огъня да се разраства. Тогава дойдоха пожарните коли от Мадан и Смолян. С малкия дявол се е разминало. Добре, че жената си е била там, та е реагирала бързо и с помощта на комшиите са овладели ситуацията, докато дойдат пожарните", коментира Нейков.За четирима изгубили се в гората туристи вчера съобщава още полицията в Смолян.

Водещи

Най-четени