Сватба като от приказките вдигна за сина си вицепрезидентът Йотова, Румен Радев хит (СНИМКИ) 11.09 | 18:27

Пищното тържество, което се проведе в един от най-баровските хотели у нас – а именно комплексът "РИУ Правец", собственост на бизнесмена Валентин Златев, е коствало близо 100 хиляди лева

От iNews.bg

Сватба за чудо и приказ вдигна вицепрезидентът на България Илияна Йотова на 5 септември. Под венчилото мина нейният единствен син Марин, който се врече във вечна вярност на дългогодишната си приятелка Кристиана.

Пищното тържество, което се проведе в един от най-баровските хотели у нас – а именно комплексът "РИУ Правец", собственост на бизнесмена Валентин Златев, е коствало близо 100 хиляди лева. Почти половината от сумата младоженците пръснали за гощавката на присъстващите. Сватбените куверти с 5-степенно гурме меню, с включена нощувка в тях за гостите, които пътуват отдалеч, гравитирали около 250 лева на калпак.

Според присъстващи церемонията е била уважена от приблизително 200 души, сред които родни богаташи, представители на соцелита, приятели и роднини на булката и младоженеца. Сред присъстващите били и президентът Румен радев и съпругата му Десислава, които обаче рано се оттеглили от купона и си тръгнали още преди полунощ. Присъствието на държавния глава се превърнало в по-голяма атракция дори от младоженците, а гостите се редили на опашка за снимка с него.Сватбата преминала в две части

Първо Марин и Кристиана сключили църковен брак, а след това подписали и граждански на изнесена церемония в райските градини на комплекса. Кумували им техни приятели, а кумът бил лекар ортопед, какъвто е и съпругът на Илияна Йотова – прочутият проф. Андрей Йотов. С гледка към езерото под специално изградена за тях арка, декорирана със стотици висящи цветя, Марин и Кристиана си казали "да". Бащата на булката спазил традицията и я отвел лично до олтара, а след размяната на обетите гостите се насладили и на концертна програма, изнесена от популярното трио "Тримата тенори", които изпълняват както италиански арии, така и руски шлагери – любима музика на свекървата Йотова.

После тържеството се пренесло в една от залите на хотела, където също имало специална украса – столове и маси с бял сатен и пандели, пищни вази с цветя, венци и други сватбени декорации. За по-веселата част булката сменила и тоалета си. Моделите на роклите ѝ са дело на македонския дизайнер Борче Ристовски и на българската марка "Beyond", пише още "Ретро". Сватбените рокли на твореца, известен още като дизайнерът на Галена, започват от 10 и достигат и до 30 и нагоре хил. лева, коментират запознати.

Синът на Йотова обаче останал със същия костюм, а сакото захвърлил по време на танците. По всяка вероятност големият подарък от свекървата към младоженците ще бъде екзотично пътешествие. 32-годишният Марин и съпругата му Кристиана обичат да обикалят света и вече са били в повече от 15 държави. Именно в столицата на Чехия – Прага, той коленичи пред избраницата си на 1 май миналата година, когато двамата официално се сгодиха.

Марин е завършил финанси в престижния университет Уестминстър в Англия и от няколко години работи като мениджър в един от големите клонове на Пощенска банка в София. Кристиана е възпитаничка на Нов български университет, но не се знае какво и дали изобщо работи. Двамата живеят на семейни начала от няколко години в собствен апартамент в столицата, а свекървата Илияна отдавна е одобрила снаха си и неведнъж публично е споделяла, че е готова да гледа внуче.

Най-коментираната снимка

Не фотос на младоженците, а друга снимка стана тотален хит по време на сватбата. А именно - фотосът, на който фигурират президентът Румен Радев с жена му Десислава, Георги Гергов с жена си - Лили, както и Весела Лечева и сподвижникът й след Манол Велев.

Водещи