Божков иска да бъде изслушан в Народното събрание 23.08 | 11:00

Преди половин месец заявих публично желанието си да бъда изслушан от парламентарната комисия “Магнитски”. Все още никой не ме е потърсил, жалва се забегналият в Дубай бизнесмен

От iNews.bg

Забегналият в ОАЕ Васил Божков продължава да настоява за изслушване от парламентарната комисия "Магнитски". Той призова за това чрез личната си страница във "Фейсбук".

Ето какво написа Божков:

"Преди половин месец заявих публично желанието си да бъда изслушан от парламентарната комисия "Магнитски”. Все още никой не ме е потърсил. За сметка на това Европейската комисия потърси властимащите ни във връзка с действията им за прилагане на екстериториални закони на територията на независима държава, членка на Европейския съюз.

Действията на управляващите нарушиха законовите права на хиляди граждани и погазиха Конституцията. Не мога да разбера България независима ли е или сме територия на експерименти, които задокенските господари не могат да си позволят дори в собствената си страна?

Още един път настоявам да бъда изслушан от парламентарната комисия "Магнитски”. Ако те нямат желание, в Брюксел вече проявиха интерес.

Най-четени