Осъден за купуване на гласове е кандидат за общински съветник 06.10 | 10:27

През 2013 Юсни Ибрям получа осем месеца пробация, след като сключва сделка с прокуратурата

От iNews.bg

Единственият осъден у нас за търговия с вот за парламентарните избори през 2013 година, днес е кандидат за общински съветник в листата на Реформаторския блок в Стара Загора. За куриоза съобщи Нова тв.

Преди две години, докато е общински съветник от ДПС, Юсни Ибрям е давал по 44 лева на хора от село Хан Аспарухово, за да си издадат лични карти. Единственото условие към тях е било да гласуват за "когото трябва".

Ибрям получа осем месеца пробация, след като сключва сделка с прокуратурата. Не скрива, че е търгувал за ДПС и в залата се признава за виновен. А извън нея – за жертва.

Юсни Ибрям не е осъждан преди да си признае, че е купувал гласове. В политиката влиза през 2005 година начело на ДПС  - Стара Загора. Изкарва два мандата в Общинския съвет.

 В листата за тези избори Юсни Ибрям попаднал на 26-о място с благословията на местната структура на партия "Свобода и достойнство" на Корман Исмаилов. Местният отговорник на партията Сунай Хаджъ също не отговаряше на телефона си. От ръководството на "Свобода и достойнство" в София предпочетоха да запазят мълчание.

 

Партньорите им от партията на Меглена Кунева в Стара Загора разказват, че никой не е обсъждал с тях кандидатурата му. И затова се отказват от номинации, а заради Юсни друг кандидат за общински съветник от листата на Реформаторите инж. Иван Тенев се отказва от изборната надпревара.

Водещи

Най-четени