Пазете се! Обират ни крадци, издокарани като модерни чужденци 18.12 | 13:51

Така от столичната полиция описват хората, които ограбват посетителите на моловете, особено сега преди коледните празници

От Кремена Бедерева

Нова мода има вече при крадците. Те вече не ходят облечени като просяци, а напротив – издокарани като модерни чужденци. Така от столичната полиция описват хората, които ограбват посетителите на моловете, особено сега преди коледните празници.

Вече са задържани и две групи от крадците. Арестите им са направени вчера в един от столичните молове, като джебчиите били познати на полицията, макар да са заловени по сигнал на граждани.

В петък и в събота, както и на 1 и 2 януари, от КАТ-София очакват масово пътуване на столичани. Затова на възловите кръстовища, както и около големите търговски комплекси, движението ще бъде регулирано от пътни полицаи. Те ще следят и за паркирането на тези места, допълва БТА.

Масовото продаване на незаконни "пиратки" е вече в историята, отчита столичната полиция, като отбелязва редките случаи, при които са иззети незаконни илюминации. Най-добрите пиротехнически средства са с ясни указания на български език.

МВР е проверило пазара "Илиянци", където вече има шест законни магазина за подобни увеселителни фойерверки. Охранителната полиция съветва собствениците на апартаменти да не оставят ценности, докато отсъстват от града, а противопожарната служба вече е проверила 143 столични обекта, в които се очаква да има масово събиране на хора по празниците.

От полицията отправиха призив към родителите да не оставят децата си без надзор след 20:00 ч. в компютърни клубове и дискотеки и напомниха, че собствениците на тези обществени места, както и родителите, може да бъдат глобявани.

За утрешния мач между "Левски" и ЦСКА отново ще има засилено полицейско присъствие, като от СДВР засега не предоставят конкретни данни за броя на полицаите. Очаква се "агитките" да тръгнат от двата основни фенклуба, като целта е шествията им да не пресичат пътищата си.

Водещи

Най-четени