Кметът на Бата: Няма повдигнати обвинения срещу мен 28.07 | 16:16

Бойко Рашков продължава да манипулира общественото мнение, заяви Георги Георгиев

От iNews

"Няма повдигани обвинения срещу мен. Имам едно, а не две досъдебни производства. То е свързано с изборите на 4 април, а не с тези на 11 юли, заради които бях задържан. Нямам мярка "подписка”, както твърди Рашков”.  Това каза кметът на поморийското село Бата Георги Георгиев, цитиран от пресцентъра на партия ГЕРБ.

Георгиев отговори на твърденията на служебния министър Бойко Рашков, който тази сутрин каза, че срещу кмета на Бата има 2 досъдебни производства. По отношение на едното му е повдигнато обвинение от прокуратурата и му е взета мярка. Според Рашков обвинението е за криминален вот.

Георги Георгиев твърди, че е бил задържан на 8 юли, но без  да има повдигнати обвинения. Престоял е часове наред в ареста, но без да получи каквото и да е обяснение защо е там. "Обвинението срещу мен, свързано с изборите на 4 април, се позовава на свидетелски показания, които са снети в състояние на стрес и чрез заплахи, липсва обективност по случая”, казва кметът.

 Георги Георгиев допълва, че заповедта за задържането му е била отхвърлена от Районен съд-Бургас на първа инстанция.

"Ще ми се да кажа, че съм изненадан от днешните твърдения на Бойко Рашков, но за съжаление ръководеното от него министерство продължава да нагнетява напрежение и да манипулира общественото мнение", казва още Георгиев, цитиран от партията.

Кметът на Бата коментира, че е станало ясно, че няма да получи очакваното извинение за действията на служебния министър, въпреки причинения стрес върху него и цялото му семейство. Но настоява Бойко Рашков да спре да разпространява неверни твърдения по негов адрес.

"Акцията срещу мен имаше единствената цел да бъдат сплашат хората в село Бата, за да не излязат да гласуват свободно на 11 юли. Ще продължавам да търся правата си, които бяха потъпкани", коментира още той.

Водещи

Най-четени