Готови ли са депутатите за предсрочни избори? (ОБЗОР) 24.01 | 18:20

Партиите - с коментар за неизпълнения мандат на БСП

От iNews

Коментар за върнатия от БСП трети и последен мандат дойде от парламентарно представените партии. Депутатите решиха и да изслушат в пленарната зала председателя на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова. Народните представители са единодушни, че президентът не трябва да бави разпускането на НС и да насрочи избори на най-скорошната дата. Като такава обаче те не посочват 26 март, а 2 април.

Че ЦИК няма готовност да произведе избори на 26 март заяви и председателят на Комисията. Причината – дотогава няма да има налична хартия за машинния вот.

Според председателя на ДПС Мустафа Карадайъ "изборите трябва да са тогава, когато президентът ги насрочи с указ”. От партията обаче подчертаха, че все пак опциите не са много, а само две.

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов пък смята, че колкото по-бързо бъде разпуснато 48-ото НС, толкова по-добре.

"Това, което видяхме, в годежът между задругата на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата. Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с "Демократична България”, така че да можем да сформираме силите на доброто”, заяви Венеция Ангова от "Продължаваме Промяната”.

Мартин Димитров от ДБ смята, че има два варианта за бъдещо управление на страната. "Програмно правителство, експертно, след срещи и избори, което да включва ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е единият път. Другият път е "Демократична България” и "Продължаваме Промяната”, твърди народният представител.

"Не сме "всеядни", не с всекиго искаме да работим, но с всекиго искаме да говорим. "Български възход" няма съмнение в своето присъствие и в следващото Народно събрание, защото ние сме част от решението, не от проблема. Трябва да се запитаме защо не успяваме да сформираме управление. Още от начало казваме, че диалогът е ключът. Това заяви Румен Йончев от "Български възход".

Източник: НОВА

Водещи

Най-четени