Повече от 200 хил. студенти купонясваха снощи 09.12 | 10:35

Празникът премина без инциденти, изненадващо доста останаха в столичния Студентски град

От iNews.bg

Над 200 000 студенти вчера отпразнуваха най-дълго чаканата дата в техния календар - 8-ми декември. В цялата страна купонът продължи до малките часове на нощта, заради което по всички пътища на страната, както и в районите около питейните и увеселителните заведения беше засилено полицейското присъствие, предаде БНТ. И тази година една от най-предпочитаните дестинации беше старата столица Велико Търново.

Зимните курорти също бяха сре предпочитаните дестинации. Там доста студенти бяха направили резервации и се забавляваха в заведенията. Някои пък бяха избрали сами да си направят партите в някоя от планинските хижи.

Доста пълно за 8-ми декември бе и в столичния Студентски град. Явно част от студентите бяха решили да не пътуват надалеч за празника. "По принцип очаквахме като цяло Студентски град да е доста по-празен от минали години. Обаче, като съдя по резервациите, сме доста пълни", коментира управителят на едно от заведенията Мила Георгиева.

Вероятно поради тази причина в София полицейското присъствие също беше засилено, особено около дискотеките в Студентски град. Градският транспорт в столицата работи през цялата нощ. За щастие няма данни за инциденти в празничната вечер.

Засилено полицейско присъствие в Студентски град се забелязваше още преди дискотеките да са отворили. Екипи на полицията са посетили заведения още преди полунощ, за да проверят има ли проблеми. Според студените повечето им колеги са предпочели да празнуват извън София.

За много от тях купонът ще продължи и днес. Предвид настъпването на уикенда част от празнуващите са избрали да останат още една нощ в курортите. Така че довечера отново се очаква сериозен брой купонясващи студенти.

Водещи

Най-четени