Божков: На 30 минути от България съм, но вече ме е страх да се върна 30.01 | 10:30

Прибера ли се, сигурно ще ме арестуват и какво ще стане с мен в ареста – не знам, казва той

От iNews.bg

След вчерашните изявления на главния прокурор Иван Гешев, за мен е опасно да се върна в България. Това заяви в интервю за бТВ бизнесменът Васил Божков, предаде БГНЕС.

Вчера от прокуратурата обявиха, че е издадена Европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения. Самият той определи обвиненията като "несериозни".

Божков съобщи, че в сряда са претърсени 13 офиса и дома му в парк "Витоша". "Арестуваха жена ми. Нямам информация къде е сега. Може би е върната, може би е в ареста”, каза още Божков и уточни, че при претърсванията "нищо не е взето от офисите". "Нещата по обвиненията не могат да ги намерят в офисите”, каза той.

"Как да се върна при това положение? Даже аз се чувствам застрашен за живота си. Ако се върна, сигурно ще ме арестуват веднага и какво ще стане с мен в ареста - не знам. Това са репресии”, заяви бизнесменът.

Той посъветва прокуратурата да търси нарушения по-високо от Комисията по хазарт. "Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека се огледа по-високо от Комисията по хазарта. Кой е над комисията – министъра. Кой е над министъра – министър-председателят”, посочи Божков.

Бизнесменът обяви още, че за всичките 5 години "Националната лотария" "сигурно е спечелила няколкостотин милиона. Но при всички положения не са толкова, колкото Гешев твърди, че сме откраднали”.

Божков отрече да е оказвал каквото и да е влияние на решенията на Комисията по хазарта. "Бизнесът е строго регулиран. Няма как да се влияе”, заяви Божков.

Бизнесменът каза още, не се укрива, а "си стой в чужбина”. Намира се в Балканска държава, на половин час път от България и добави, че не е в Сърбия. "От прокуратурата досега никой не се е опитвал да се свърже с мен, каза още той. 

Водещи

Най-четени