Рашков с коментар за арестите в Пловдив и побоя над протестиращи миналото лято 19.05 | 13:00

ОДМВР-София има нов ръководител

От iNews.bg

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков с първи коментар за корумпираните полицаи в Пловдив. 

"Разследването тече от няколко месеца и се стига до реализация. Няма да посочвам конкретни данни, защото това ще попречи на разследването. Каквото ви е казал колегата от прокуратурата Попов, това може да бъде разкрито", каза Рашков пред журналисти.

Общо 12 души по думите му са разследвани, като до момента 7 са арестувани. "Тук съм, за да се видя с директора на областната дирекция на МВР, защото това е удар по полицията. Още със стъпването си в длъжност съм изразяла становище, че ние няма да търпим подобни прояви. Прокуратурата ще си свърши работата", каза Рашков и заяви, че ще има промени в кадровия състав на МВР, където е необходимо. 

На въпрос за уволнението на Ивайло Иванов без мотиви, Рашков заяви, че има такива и това било насилието над протестиращи на протестите миналото лято. "Докато съм министър няма да позволя това", популистки обяви той.

Той коментира още, че вече ОДМВР-София има нов ръководител. "Не може да се гледа спокойно как пребиват младежи в центъра на София. Никой не може да си позволи да пребива деца, независимо какъв е законът", обясни той.

Водещи

Най-четени