Хладна и облачна неделя 04.12 | 09:00

Минималните температури ще са между минус 1 и 4°С. Най-високи ще са стойностите им по Черноморието и Югозападна България - до плюс 4-6°С

От iNews

През днешния ден времето над нашата страна ще се задържи предимно облачно. В Дунавската равнина и около водните басейни ще бъде мъгливо, а в Предбалкана и по високите котловинни полета ще има условия и за заледявания.

Минималните температури ще са между минус 1 и 4°С. Най-високи ще са стойностите им по Черноморието и Югозападна България - до плюс 4-6°С.Ще духа слаб вятър от изток.

Следобед над крайните западни и северозападни райони ще превали слаб дъжд.

Максималните температури ще се повишат ще са около 4-10°С. По-ниски ще са над Западна България и в Дунавската равнина – до 3-5°С.

Времето в София:

През предстоящото денонощие времето в столицата ще е предимно облачно и мъгливо. Минимална температура ще е около нулата, а максималната - около 6°С.

През деня времето в столицата ще е предимно облачно. Следобед ще превали и слаб дъжд.

Времето в планините:

Ще е предимно облачно и мъгливо и ще духа слаб вятър от югоизток. Максималната температура на 1100-1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 1°. Следобед очакваме и временни разкъсвания на облачността.

Времето по Черноморието:

Ще е предимно облачно и мъгливо. Следобед ще завали слаб дъжд. Максималните температури ще са 6-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме завишавания на ФПЧ над Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, София, Русе, Видин, Монтана и Враца. Стойностите ще са между 70-90 мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Времето на Балканите:

През следващите 24 часа времето над западните райони от Балканския полуостров очакваме значителни валежи от дъжд, а над източните ще е предимно облачно и мъгливо.

Източник: MeteoBalkans

Водещи

Най-четени