Кметът: В Перник огньовете за Заговезни да са загасени до 21 ч. 14.03 | 14:45

Всички обреди трябва да се извършат при спазване на противоепидемичните мерки, пише в заповедта на Владимиров

От iNews.bg

До 21:00 часа днес трябва да бъдат загасени всички традиционните огньове, които съпътстват отбелязването на Сирни заговезни на територията на община Перник, разпореди кметът Станислав Владимиров, предаде БНР.

В специално издадена за целта заповед той забранява горенето на автомобилни гуми и пластмаси, както и използването на запалителни течности за разпалването и поддържането на огъня.

Обредните традиции, свързани със Сирни заговезни трябва да се извършват контролирано и под непрекъснато наблюдение, при спазване правилата за пожарната безопасност. Забранено е да се палят огньове в общински тревни площи и в близост до сградите.

Служители на Общинския инспекторат ще извършват проверки по спазване на разпоредбите. При констатирани нарушения ще бъдат налагани глоби, а ако нарушителите са малолетни и непълнолетни ще бъдат санкционирани техните родители.

С превантивна цел от вчера работещи в общинското предприятие "ФЛОР" разчистват нерегламентирани сметища, образувани от автомобилни гуми и пластмаси.

Водещи

Най-четени