Дебати в НС по правилата за избор на шеф на КПКОНПИ 22.07 | 10:40

Има предложение кандидатите да бъдат проверявани за принадлежност към службите на "Държавна сигурност" и Българската народна армия

От iNews

Пленарното заседание на Народното събрание ще започне с дебати по приемането на процедурни правила за предлагане на кандидати и за избор на председател на антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Има предложение кандидатите да бъдат проверявани за принадлежност към службите на "Държавна сигурност" и Българската народна армия, предаде БНР.

Въпросът за евентуалния избор на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков за председател на държавната антикорупционна комисия КПКОНПИ все още не намира категорична подкрепа от партиите, които преговарят с мандатоносителя БСП за съставяне на правителство. 

В дневния ред  е и провеждането на редовен петъчен парламентарен контрол. Трима министри в оставка ще участват в него. 

Заместник-министър председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката Корнелия Нинова ще отговори на въпрос , относно спешната процедура за назначаване на новите членове на Съвета на директорите в "Държавна консолидационна компания" ЕАД, "Национална компания индустриални зони" ЕАД и Надзорния съвет на "Българската агенция за експортно застраховане" ЕАД. Пет въпроса са отправени към министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, на депутатски въпроси ще отговори и министърът на културата Атанас Атанасов. 

Водещи

Най-четени