Двама пакистанци влизат в затвора за нелегално пресичане на границата 28.12 | 19:40

Бежанците ще лежат по 8 месеца, осъдени са за втори път за същото престъпление

От iNews.bg

Двама пакистанци влизат в затвора за нелегално пресичане на българската граница. Районната прокуратура в Петрич е сключила споразумение със зашитата им. Те ще лежат по 5 месеца. Към тях обаче ще бъдат прибавени по още 3, тъй като мигрантите вече са били осъждани условно за същото престъпление.

На 17.11.2016 г. в землището на село Кулата те направили опит да излязат през границата на страната ни с Гърция без разрешение на надлежните органи на властта. Деянието било извършено повторно, след като подсъдимите вече имали предходни осъждания за друго такова престъпление от Районен съд – Видин.

Със съдебното определение на двамата пакистанци е наложено наказание "Лишаване от свобода" за срок от по пет месеца, което те ще изтърпяват в затворническо общежитие от "закрит" тип при първоначален "строг" режим. Към това се добавят и още три месеца затвор от отложеното предходно наказание за всеки. Двамата ще заплатят и глоби в размер на по сто лева.

Другите пет споразумения бяха сключени от Районната прокуратура в Петрич с чужди граждани, направили опит да излязат незаконно през границата на България с Гърция на 10.12.2016 г. в землището на село Тополница. Те са с условни наказания от по пет месеца "Лишаване от свобода" с изпитателен тригодишен срок и наложени глоби в размер на 100 лева.

За незаконно влизане на 29.10.2016 г. през границата на страната от Гърция, в района на ГКПП Кулата – Промахон, още двама чужди граждани са с наложени наказания от по шест месеца "Лишаване от свобода", изпълнението на които е отложено за срок от три години, и глоби в размер на 100 лева.

Водещи

Най-четени