София продължава да е рекордьор по училища в грипна ваканция 01.02 | 12:36

В 887 училища няма да се учи днес, неучебни за всички са и дните до следващата сряда

От iNews.bg

Продължават да се увеличават училищата, които излизат в грипна ваканция. Поради обявена епидемия днес няма да има учебни занятия в 887. За пореден ден София е рекордьор по затворени школа – 276. На второ място е област Бургас със 138 училища в грипна ваканция, която засега продължава поне до утре

40 училища в област Сливен и 71 училища в област Русе също са затворени. В област Варна всичките 122 училища няма да учат до 2 февруари.

В 61 училища в област Монтана също има грипна ваканция, както и в 60 в област Хасково и 44 училища в област Ямбол.

В област Кюстендил 41 училища няма да учат също до 2 февруари. В 12 училища няма да се учи днес в област Враца. В област Пловдив няма да има учебни занятия в 15 училища в община Карлово и в 4 училища в община Сопот.

В област Видин е преустановен учебният процес в СУ "Св. Св. Кирил и Методий", град Брегово, а в област Плевен в 2 училища – СУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Пордим и Обединено училище "Никола Вапцаров", село Вълчитрън.

Поне до следващата сряда никой няма да учи, включително и в училищата без обявена грипна ваканция. От 3 до 6 февруари включително учениците в цялата страна са в междусрочна ваканция.

Водещи