Съдът запорира светки и имущество на Миню Стайков 12.11 | 12:12

Спецпрокуратурата поиска това като обезпечение за предвидената в закона конфискация за престъпленията, в които той е обвинен

От iNews

Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна - земеделски земи, жилища, сгради, съобщиха от прокуратурата.

Специализираната прокуратура поиска това от съда, за да се обезпечи предвидената в закона конфискация за престъпленията, за които той е обвинен - ръководене на организирана престъпна група за продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари, посочват в съобщението.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков и още шестима бяха обвинени 6 септември 2018 г. Часове по-късно Специализираната прокуратура представи на съда доказателства за това, че групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на Черния пазар. С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност. По отношение на Миню Стайков съдът прие като обосновано предположението, че е участвал в схема за пране на пари.

Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение"Задържане под стража" и остават в следствения арест. Стайко Стайков се издирва.

Водещи

Най-четени