Тошко Йорданов: Това Народно събрание повече от месец няма да изкара 28.04 | 10:24

Трябва ни нормален Изборен кодекс за следващите предсрочни избори, каза още той

От iNews.bg

Още в началото казахме, че няма да правим коалиции с партиите на статуквото. Така, че беше ясно, че ние правителство няма да правим. Този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец, което означава, че трябва да има долу-горе нормален Изборен закон за следващите предсрочни парламентарни избори.

Това каза Тошко Йорданов от "Има такъв народ”, след като заедно с номинирания за премиер от партията Антоанета Стефанов и Ивайло Вълчев излязоха от сградата на президентството. ИТН изпълниха заявката си и върната веднага връчения им проучвателен мандат за съставяне на кабинет, предаде репортер на БГНЕС.

На излизане от президентството тримата бяха "посрещнати” от протестиращите представители на ВМРО, които се обявиха срещу нови изборни правила.

Мажоритарни избори за един месец не могат да се направят, но всички лъжи, които бяха изречени, че "Има такъв народ” се отказват от мажоритарни избори лъснаха, защото вчера в правна комисия единствените, които предложиха на следващите избори да има мажоритарен вот беше партия ИТН и всички гласуваха против, включително ГЕРБ, припомни Йорданов.

Докато стигнат до автомобилите си, представителите на "Има такъв народ” бяха освирквани от Юлиан Ангелов от ВМРО и неговите съпартийци, които на парламентарните избори не успяха да съберат необходимите брой гласове и не влязоха в 45-ото Народно събрание.

Чуха се викове "Мутри вън”, "Позор”, "турци сте”, квалификации като "еничари” и "слуги на Ердоган”. Наложи се жандармерията да направи строй и ескорт пред автомобила на Йорданов, за да може да излезе от паркинга на бившия Партиен дом.

Водещи

Най-четени