Втори инцидент с инкасо автомобил за два дни 23.04 | 14:33

Във фалшив такъв бус са задържани 13 нелегални мигранти и шофьор

От iNews.bg

Втори инцидент с инкасо автомобил в рамките на два дни. След като в сряда бандити обраха от такава кола около половин милион лева на магистрала "Струма", вчера полицаи са хванали 13 нелегални мигранти да се превозват в бус, маскиран като инкасо кола. Разликата обаче е, че вторият не е бил истински, а каналджиите просто са залепили на него лого на една от известните охранителни фирми у нас.

При специализираната полицейска операция на 22 април, в района между моста на река Караагач и град Китен, служители на Главна дирекция "Гранична полиция" спрели за проверка микробус "Фолксваген", управляван от 52-годишен пловдивчанин. При проверка в товарния отсек на микробуса граничните полицаи открили 13 мъже, незаконни имигранти - без документи, по тяхна информация сирийци. Те и шофьорът са задържани.

Установено е, че автомобилът, брандиран с логото на фирма за инкасо, не е собственост на тази фирма и тя няма връзка със случая, стикерите са фалшиви и са поставени, за да бъде избегната евентуална полицейска проверка. Микробусът е с неистински регистрационни табели, копиращи табелите на реален инкасов автомобил.

Нелегалните мигранти и шофьорът са задържани. На шофьора е повдигнато обвинение и с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължено до 72 часа. По случая са образувани досъдебни производства по описа на ГПУ-Царево.

В превозното средство е пътувал и непълнолетен български гражданин, който е разпитан в качеството на свидетел по досъдебното производство.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.       

Водещи

Най-четени