Елена Йончева: Шуробаджанашки кръг на Делян Добрев управлява Хасково (СНИМКА) 28.09 | 16:17

Кумове, зет, съдружник, съученици назначени в общината, близки печелят търговете

От iNews.bg

"Община Хасково е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния координатор на ГЕРБ и депутат от управляващата партия Делян Добрев. През 2015 г., когато Добри Беливанов печели кметските избори, назначава на ключови позиции – кум, зет, кумата на г-н Добрев.”

Това заяви пред "България он еър” депутатът от БСП Елена Йончева. "Кумата на г-н Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник-кмет, вторият заместник-кмет е бивш съдружник на Добрев и негов съученик, председателят на Общинската избирателна комисия е кум”, изброи Йончева. 

Тя обясни, че близки до Добрев са печелили обществени поръчки за финансираното от държавата саниране на панелни блокове, строителство и ремонт на пътища и строителство на сметища.

Според Йончева кметът на града Беливанов напоследък се е опитвал да се еманципира от зависимостите си към Добрев.

1984262

Бившата журналистка - сега депутат от БСП посочи, че не е незаконно да бъдат назначавани близки на Добрев на подобни позиции, но че въпросът е дали това е морално. "Доверието към кмета на Хасково е свалено от ГЕРБ, защото той не е доволен от тези хора, които са били временно назначени, а предстои конкурс за техните работни позиции. Той се опасява, че те могат да го използват като бушон, че има конфликт на интереси и че може би има и злоупотреба с обществени средства”, добави тя.

По думите ѝ зетят на Добрев, който е председател на Комисията по финанси и бюджет и съпругата му, която е директор на Финансова дирекция на Община Хасково, държат и "ножа и хляба” в общината, що се касае за обществените поръчки.

Йончева добави, че Комисията по предотвратяване на конфликт на интереси е редно да се самосезира. Тя призова Делян Добрев да излезе публично и да каже дали информацията е вярна и дали е настоявал пред кмета на Хасково да бъдат назначени тези хора.

Водещи

Най-четени