Трите ключови кръстовища в София остават блокирани 16.08 | 10:12

Нито дъжд, нито сняг, ще ни уплаши, казват протестиращите

От iNews.bg

Остават блокадите с искания за оставка на правителството и главния прокурор. Въпреки проливния дъжд снощи три ключови кръстовища в София продължават да са блокирани – на Орлов мост, при Ректората на СУ и при площад "Независимост". Спокойна е ситуацията и на трите блокади, съобщава БНР.

Нормално протече вчера и 38-ия ден на антиправителствени протести в столицата.

Дъждът накара протестиращите да си тръгнат вчера около 22:00 часа, доста по-рано от обикновено.

Спокойно е кръстовището и при румънското посолство, там няма блокада.

Около 6:00 часа тази сутрин няколко души вече пиеха кафе на лагера при президентството. Обясниха, че нощта е преминала спокойно, без съществени поражения от дъжда върху лагера им.

Протестиращите на Орлов мост също пиеха кафе рано тази сутрин под една от шатрите, защото дъжд валя до преди съвсем скоро. Те обясниха, че част от палатките им са наводнени. А плакатите, които бяха разположени около Орлов мост с искане за оставката на правителството и главния прокурор, са унищожени от дъжда. Те обясниха още, че "нито дъжд, нито сняг ще ги уплаши" и са решени да продължат протеста докато исканията им не бъдат удовлетворени.

В палатковия лагер при президентството и Министерски съвет нощта е преминала без напрежение, разказват демонстрантите. Няма съществени поражения и върху палатковия лагер след дъжда.

Част от хората, които са прекарали дъждовната нощ на място са спали на столове, защото водата се е стичала в палатките им, въпреки това протестиращите казаха, че "няма да се откажат":

"Нормално мина без никакви проблеми, малко се понамокрихме, но стоим, няма да се откажем, идеални сме!".

"Очаквам според мои прогнози и слухове, ако дойде ураганът Санди насам, двама човека да се откажат от протеста".

Водещи

Най-четени