Кънчо Стойчев: Дебатите за евроизборите - като бит пазар, всичката стока е менте 09.05 | 11:15

Тази сутрин получихме една порция от 100 процента демагогия, заяви той

От iNews

Аз бих казал, че тази сутрин на политическата сергия стока имаше, но по-скоро присъствахме на бит пазар - тоест на място, където всичката стока е менте. Това каза в сутрешния блок на БТВ "Тази сутрин" социологът Кънчо Стойчев по повод проведения дебат на кандидати за евроизборите.

"Защо тази стока, която днес видяхме е менте? Нека да видим кои бяха участниците - трима от тях са директно въвлечени във властта всекидневно, те са част от властта, от тази конфигурация, а четвъртия е опозиция на опозицията - тоест пак е с властта, АБВ участваше в предишното правителство на ГЕРБ, добави Стойчев. Всичко в един глас пееха как в България имало корупция - абе, господа, вие сте част от тази корупция, вие я подкрепяте. Като има корупция и не ви харесва, излезте от това управление, станете опозиция - коментира още социологът. Видяхме също така, че част от управлението - единия поиска оставка на вицепремиер, който е от същото това управление - ами поискайте го в парламента, какво тук преди избори лъжете, призова Кънчо Стойчев. Демагогия в политиката има навсякъде по света - въпроса е в мярката. Тази сутрин получихме една порция от 100 процента демагогия", заяви още социологът.

"Аз бих нарекъл днешния дебат, дебатът на патериците - бивши, настоящи и бъдещи вероятно патерици на политическа партия ГЕРБ, която е член на ЕНП. Действително партия "Атака" и другата "Патриоти за Валери Симеонов", на което аз по нарцистична формулировка трудно бих могъл да измисля - това са партии, които практически са част от управлението. Партия "Воля- българските родолюбци", господин Марешки се заяви като алтернатива - ние ще спрем грабежа, в крайна сметка се оказа, че работят много добре в 44-тия парламент с ГЕРБ. И имахме в дебата проф. Дуранкев от АБВ, които бяха маскирани за тези избори като Коалиция за България, което цели да подведе някои заблудени леви избиратели, които носталгират по БСП и така нататък. Това каза от своя страна политологът Петър Чолаков. Темите, които бяха поставени, бяха теми, които ние очаквахме - ужким дебатът беше за Европа, а всъщност всичко мина през България, политиката на доходите, закачки с джендърството и джендър идеологията, с циганизацията и така нататък."

Водещи

Най-четени